Proje okulları “Ulusal Bilim Kampı”  
Proje okulları “Ulusal Bilim Kampı”

Proje okulları “Ulusal Bilim Kampı”

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 58 proje okulunun öğrenci, öğretmen ve yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen "Ulusal Bilim Kampı" Samsun’da yapıldı.

Proje okulları “Ulusal Bilim Kampı”

Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının katılımıyla gerçekleştirilen bilim kampı, 13-15 Şubat tarihleri arasında yapıldı. Öğrencilerin bilgisayar, mekatronik ve temiz ürün çalışma konuları üzerinden gözlem, keşif, sorgulama, hipotezi test etme, problem çözme ve model oluşturma becerilerinin geliştirmesi amacıyla düzenlenen bilim kampı, 58 proje okulunun katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Ulusal Bilim Kampı’nın ilk aşamasında proje okulu öğrencileri; “Mekatronik, Bilgisayar Yazılımı, Temiz Üretim alanları ile ilgili Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri tarafından üniversite kampüsünde verilen teorik ve uygulamalı atölye eğitimlerine katıldı.

 

Ayrıca öğretmen ve yöneticilerin katılımıyla matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanında yeni müfredat çalışmaları, proje hazırlama ve örnek projelerin paylaşıldığı zümre çalıştayında yapılan çalışmalar Bakanlığa sunulmak üzere rapor haline getirildi.

 

Bilim kampının ilk aşamasının tamamlanmasının ardından öğrenciler, hazırladıkları projeleri değerlendirme komisyonuna gönderecek. Kategorilerine göre dereceye giren projeler 29 Mayıs tarihinde Samsun’da gerçekleştirilecek bilim zirvesinde sergilenecek. Proje sahiplerine, düzenlenecek kapanış töreniyle de ödülleri verilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.